Alles wat je wil weten over: High immune etherische olie.

Alles wat je wil weten over: High immune etherische olie.

De high immune blend, ik kan wel zeggen één van de meest populaire etherische olie composities uit de shop. Een bestseller zoals ze dat dan noemen. Maar ook één van mijn persoonlijke favorieten. High immune is hier in huis door iedereen geliefd. Niet alleen om de krachtige werking, maar zeker ook om de heerlijke frisse geur van deze mix van etherische olie.

Welke etherische olie zit er in de high immune blend?

Een compositie, blend of mix van etherische olie bestaat uit een aantal etherische oliën die samen een “nieuwe” geur vormen. High immune bestaat uit rozemarijn, eucalyptus, tijm en tea tree. Door de juiste dosering van elke losse etherische olie ontstaat er een hele fijne geurcompositie met de gunstige eigenschappen van elke olie en een heerlijke geur.

Eucalyptus olie

Eucalyptusolie staat bekend om de gunstige werking op de luchtwegen. Het is een bekende geur die ook in veel sauna’s gebruikt word om vrijer te kunnen ademen. Naast de gunstige werking op de luchtwegen heeft eucalyptus ook een antibacteriële en antivirale werking. Daarnaast ondersteunt het ook de luchtzuivering en ons immuunsysteem. Dit bij elkaar maakt eucalyptus een fijne olie ter ondersteuning van griep – en verkoudheidsklachten. Maar ook als je je lichaam wil ondersteunen in de weerstand of een ruimte in huis wil opfrissen is dit een hele fijne olie.

Rozemarijn olie

Rozemarijn is bij velen wel bekend als keukenkruid. Als etherische olie is de inzet van deze olie heel anders dan een smaakmaker. De etherische olie van rozemarijn staat bekend om haar slijmoplossende karakter. Daarnaast wordt aan rozemarijn antibacteriële en antivirale eigenschappen toegewezen. Dit maakt rozemarijnolie een prettige olie om ondersteunend in te zetten bij griepverschijnselen en verkoudheidsklachten.

Tijm olie

Ook voor de tijm geldt dat de meeste dit zullen kennen uit de keuken. De kracht van de etherische olie van tijm is sterk en totaal niet te vergelijken met het keukenkruid. Het is een olie die ik zelden tot nooit puur zal inzetten vanwege zijn kracht. Maar in de combinatie van deze high immune komen de eigenschappen van de tijmolie juist helemaal tot zijn recht. Tijm staat bekend om zijn ondersteuning aan het immuunsysteem, is sterk schimmeldodend , antiviraal en antibacterieel. Let wel op, er zijn diverse soorten tijmolie verkrijgbaar. Mocht je overwegen tijmolie los aan te schaffen, vraag dan altijd eerst om advies. Dan weet je zeker dat je de juiste tijmolie koopt en deze ook veilig gaat gebruiken.

Tea tree olie

De krachtpatser tea tree mag in deze blend zeker niet ontbreken. Wat een alleskunner is dit! De geur is misschien niet bij iedereen geliefd, iets wat je overigens niet ruikt in deze blend, maar de werking van tea tree is geweldig! Tea tree staat bekend als antibacterieel, antiviraal, schimmeldodend, slijmoplossend en draagt bij aan de ondersteuning van het immuunsysteem. En mag daarom dus zeker niet ontbreken in deze mix.

Hoe gebruik je high immune?

Nu je weet wat er allemaal in deze blend zit en waarom, wil je vast weten hoe je deze mix kunt inzetten. High immune is bij uitstek geschikt als je last hebt van griep- en / of verkoudheidsklachten. Of wanneer je gewoonweg niet zo lekker in je vel zit. Dat gevoel dat er ‘iets’ zit te wringen alleen weet je niet goed wat. Beetje moe, beetje hoofdpijn stramme spieren, zonder dat je jezelf echt ziek wil noemen. Maar ook wanneer je jezelf prima voelt, kun je deze blend prima preventief en ondersteunend aan je immuniteit inzetten. Bijvoorbeeld na een feestje of gewoon als onderdeel van je wekelijkse schoonmaakroutine. De geur is heerlijk fris omdat de eucalyptus en rozemarijn overheersen qua geur.

De meest gebruikte manier om high immune te gebruiken is verdampen. Hierbij doe je een paar druppels olie in je diffuser of op een geursteen en laat je de olie haar werk doen. Je kunt deze compositie in elke gewenste ruimte in huis gebruiken.

Je kunt ook stomen met deze olie. Maak een kom heet water en doe daar 3 druppels High Immune in en ga daar met je hoofd boven hangen. Doe een handdoek over je hoofd heen om de stoom op te vangen. Hierdoor komen je holtes weer open.

Het is ook mogelijk een massageolie of badolie te maken met de high immune olie. Hiervoor mix je 2 druppel high immune olie met 10 ml basisolie. Hiermee kun je je borst of rug inmasseren of het mengsel gebruiken als (voet)badolie.

Let er wel op dat deze olie niet geschikt is voor jonge kinderen. Hiervoor kun je beter gebruikmaken van de kindvriendelijke verkouden neusjes of de baby vriendelijke cough & cold.

 

Disclaimer: De producten op deze pagina vervangen geen medisch advies van een arts. Bekijk de medische disclaimer voor meer informatie. 

 

BEKIJK HIER DE HIGH IMMUNE OLIE > 

 

Terug naar blog
1 van 3

Populaire producten bij De kruidentante: