Etherische olie, liefde, romantiek en seks.

Etherische olie, liefde, romantiek en seks.

Dat etherische olie veel ingezet wordt bij het ondersteunen van kwaaltjes en klachten weet je misschien wel. Maar dat je etherische olie ook kunt inzetten om je libido te verhogen en de liefde te stimuleren kan zomaar nieuw voor je zijn. Etherische oliën zijn namelijk niet alleen inzetbaar voor lichamelijke kwaaltjes, maar hebben ook invloed op je emoties en je geestelijke gesteldheid. Hierdoor zijn de oliën ook te zinnenprikkelend te gebruiken en kunnen ze je ondersteunen om ‘in the mood’ te komen.

Alles draait om feromonen.

Feromonen, stofjes die mensen en dieren produceren om elkaar aan te trekken. Het woord feromoon betekent drager van opwinding. Mensen scheiden dus feromonen af, tegenwoordig alleen niet zoveel meer als vroeger. We douchen namelijk dagelijks veel van onze eigen feromonen van ons lichaam af, en we maskeren ze met synthetische geuren zoals deodorant en parfum. Maar ons lichaam is nooit gestopt met het afscheiden van feromonen, en onze neus herkent deze geuren ook nog steeds erg goed. Gek genoeg zijn feromonen vrijwel geurloos, maar toch nemen we ze waar met onze reukzenuwen.

Menselijke aantrekkingskracht vind nog steeds plaats op basis van feromonen. Hoe lekker, of duur, jouw favoriete parfum ook is. Uiteindelijk zijn het de feromonen die ervoor zorgen dat jij wel of niet met iemand een beschuitje wil eten. Natuurlijk helpt parfum je wel in de voorselectie, en zorgen de extra feromonen voor extra aantrekkingskracht, of juist voor extra afwijzing. Is het je wel eens opgevallen dat een parfum bij jou anders ruikt dan bij een vriendin? Dit heeft dus alles te maken met feromonen, jouw eigen geuren die zich mengen met de synthetische geuren van parfum.

Etherische olie om je libido te verhogen.

Stiekem krijg ik vaak de vraag of etherische olie ook in te zetten is om het libido te verhogen, de romantiek nieuw leven in te blazen en om het in de slaapkamer wat gezelliger te maken. Gelukkig kan ik vertellen dat er inderdaad oliën zijn die je liefdesleven kunnen ondersteunen.

Naast feromonen spelen ook hormonen een belangrijke rol bij ons libido. Hormonale disbalans is vaak een oorzaak van een verlaagd libido. Er is dus meer dan alleen feromonen wat invloed geeft op ons libido. Een verlaagd libido is vaak een samenspel van meerdere factoren, zo kunnen stress, hormonale disbalans, verkeerde voeding, spijsverteringsklachten en het teveel in je hoofd zitten allemaal bijdragen aan minder zin in seks.

Ik adviseer altijd om naast lustopwekkende oliën ook de oorzaak van het lage libido te onderzoeken en aan te pakken. Al deze facetten samen zorgen ervoor dat je beter in je vel komt te zitten. Als je meer rust in je hoofd hebt en lekkerder in je vel zit dan wordt je libido automatisch mee verhoogd. Een hoog libido en lichamelijke of geestelijke vermoeidheid gaan namelijk nooit samen.  

Romantische geuren en sensuele massage olie.

Het mooie van de werking van etherische olie is dat deze oliën een reactie in ons lichaam kunnen veroorzaken door enkel de geur met onze neus waar te nemen. Dit betekent dat natuurlijke geuren ons lichaam kan activeren en onze bloeddruk kan verhogen. Hierdoor kan gevoelig weefsel zoals onze geslachtsorganen extra geprikkeld raken door enkel het ruiken van een lustopwekkende geur. 

Met deze wetenschap in je achterhoofd is het prachtig om stimulerende oliën te gebruiken in je diffuser of in massageolie tijdens een romantische avond. Pepermunt olie en kaneel olie geven bijvoorbeeld een tintelend gevoel op het lichaam. Dat kan een leuke extra toevoeging zijn aan een massageolie. Ylang-Ylang en jasmijn zijn hele lieve, romantische lustopwekkende geuren die al eeuwenlang gebruikt worden bij diverse huwelijksrituelen. Deze oliën zijn prettig als toevoeging aan een massageolie, maar ook om te verdampen met de diffuser. Lavendel mag in dit rijtje ook niet ontbreken. Lavendel olie ontspant en geeft een gerust gevoel, dit helpt om eventuele spanningen in jezelf en je relatie te verzachten. Daarnaast is sandelhout een bijzondere exotische olie. Sandelhout ondersteunt emotionele openheid dit zorgt voor oprechte verbinding tussen de partners.

sensuele massageolie

Een heerlijk recept voor een zinnenprikkelende massageolie:

30 ml basisolie
2 druppels pepermunt
3 druppels lavendel
1 druppels ylang-ylang 

Een magische, tikkeltje mysterieuze blend voor de diffuser.

Per 100 ml water:
3 druppels kaneel schors
2 druppels ylang-ylang
1 druppel sinaasappel

Let er wel op dat je etherische olie nooit onverdund op de huid gebruikt.

Gebruik een basis massageolie en vul deze aan met een aantal druppels etherische olie naar keuze. Let op: Gebruik maximaal 20 druppels etherische olie op 100 ml basisolie. Daarnaast mag je etherische olie nooit inwendig gebruiken, je kunt een massageolie waaraan je etherische olie hebt toegevoegd dus niet gebruiken als glijmiddel of andere inwendige toepassingen.

Experimenteer naar hartenlust met de diverse genoemde oliën en mix en meng ze zoals jij denkt dat dit lekker is voor jou en je partner. Zolang je de olie goed verdund op de huid gebruikt en niet inwendig kun je heerlijk masseren, strelen, beleven en genieten! Ik wens je in elk geval veel liefdevolle, romantische avonden toe.  

lustopwekkende etherische olie

 

 

 

 

* deze blog bevat affiliate links

Terug naar blog