Wat is een aromadiffuser en hoe gebruik je deze?

Wat is een aromadiffuser en hoe gebruik je deze?

Hoe werkt een aroma diffuser?

Een aroma diffuser is een luchtbevochtiger waarbij je aan het water een etherische olie kunt toevoegen. Door de toevoeging van essentiële olie wordt niet alleen de luchtvochtigheid in je huis beter, maar kun je ook nare luchtjes bestrijden en de helende werking van aromatherapie inzetten. Hierdoor verdwijnen vervelende luchtjes van bijvoorbeeld het koken of een muffe lucht in huis. Je kunt de kracht van etherische oliën ook gebruiken om je weerstand te boosten, beter te ontspannen of meer te focussen tijdens het (thuis)werken.

Geurverspreider en luchtbevochtiger in één.

Een aroma diffuser heeft een waterreservoir wat je vult met water. Let hierbij altijd op dat je niet boven de maximale vullijn vult. Aan dit water kun je naar wens een aantal druppels etherische olie toevoegen. Als je het apparaat vervolgens aanzet, wordt het water door middel van snelle trillingen omgezet in nevel, die – samen met de geur – door de ruimte wordt verspreid. Door deze werking blijven de moleculen van de essentiële olie intact. En verspreidt de aroma diffuser een heerlijke geur door de kamer. De nevel (waterdamp) die door de diffuser de kamer in geblazen wordt zorgt voor een betere luchtvochtigheid van de ruimte.

Waarvoor kun je een diffuser gebruiken?

Een aroma diffuser kun je dus voor twee verschillende doeleinden gebruiken. Als geurverspreider voor essentiële olie. Hierbij voeg je een etherische olie toe aan het water en laat je de diffuser deze geur verspreiden. Hierbij kun je gebruikmaken van de kracht van aromatherapie. Je zet dan bewust een bepaalde geur in om je lichaam of geest te ondersteunen. Eucalyptus en pepermunt ondersteunen bijvoorbeeld bij een verstopte neus door de lucht te desinfecteren, terwijl citroen juist je energie verhoogt en lavendel helpt bij een betere nachtrust.

Je kunt er ook voor kiezen om de aroma diffuser enkel in te zetten als luchtbevochtiger. Dan verdamp je het water zonder de oliën. Dit kan prima voor in een kleine ruimte. De werking van een diffuser is namelijk gelijk aan een luchtbevochtiger, enkel met een minder groot reservoir. Een goede luchtvochtigheid draagt bij aan een fijnere leefomgeving. En voorkomt vervelende klachten zoals een droge huid, droge ogen en droge lippen in de herfst en de winter.

Terug naar blog