Wat wil een verkoudheid je vertellen?

Wat wil een verkoudheid je vertellen?

Ik denk dat iedereen bekend is met het fenomeen verkoudheid. Het is veel snot, soms met een hoestje, en als je pech hebt, eindigt het in ontstoken holtes.

Maar wist je dat er achter elke lichamelijk verschijnsel een psychologische achtergrond schuil gaat? Omdat je lichaam niet kan praten, maar wel dolgraag met jou wil communiceren geeft het signalen af. De meeste signalen zijn subtiel. Maar omdat wij tegenwoordig zo druk leven, en heel veel in ons hoofd zitten, merken we deze signalen niet meer op. Of we negeren ze bewust. Je kent het wel een extra bak koffie, vitaminepilletje, niet zeuren - even doorbijten, even wat extra suikers eten. Ook ik maak me hier echt wel een schuldig aan. En als je niet luistert, gaat je lichaam over tot iets duidelijkere signalen. Want doordat er iets niet goed gaat in je lichaam, emotioneel, lichamelijke of stress gerelateerd. - Waar jij dus niet naar luistert, - lekt je lichaam energie en gaat dit vaak ten koste van je immuunsysteem. En het gevolg daarvan is, ziekteverschijnselen.

Verkoudheid; een vol hoofd.

In geval van verkoudheid heeft het veelal te maken met het hebben van een vol hoofd aan gedachten. Hierdoor neem je niet meer zelf de teugels in handen, maar laat je jezelf leven. Je volle hoofd zorgt ervoor dat je niet meer je eigen gedachten volgt, maar met de massa mee gaat. Een verkoudheid vertelt je dat je meer voor jezelf mag kiezen. Je eigen gedachten en ruimte mag innemen. Daarom ben je tijdelijk afgesloten van geuren en smaken van de buitenwereld. Het is tijd om je hoofd op orde te brengen en alleen nog maar bezig te zijn met je eigen gedachten, los van de verwachtingen van anderen. Je mag gaan genieten, en te gaan doen wat jij echt leuk vind.

Meestal gaat een verkoudheid samen met een verstopte neus. Een verstopte neus vertelt je dat je dat jij jezelf op dit moment gedraagt als een vogeltje dat niet durft te zingen zoals het gebekt bent. Je twijfelt aan je eigen kunnen en je eigen waarde. Een verstopte neus vertelt je dat je jezelf niet moet laten leven. Maar de teugels zelf in de hand mag nemen. Je mag uitbreken, transformeren en groeien, meer leven vanuit je intuïtie zonder je steeds af te vragen wat andere van je denken.

Ontstoken holtes, een pijnlijke waarschuwing van je lichaam.

Raken je holtes ontstoken? Dan bestaat de kans dat je ergens behoorlijk in vast zit, of je jou jezelf behoorlijk vast in een bepaald beeld of keurslijf waarvan jij besloten hebt dat je in moet passen. Maar deze rol past je niet, en je wil hiervoor het liefste de schuld buiten jezelf leggen. (Je moppert dus tegen je partner, kinderen etc. etc.) Ook hierbij geldt dat je jezelf aan het ziek denken bent. En niet luistert naar je gevoel. Je doet dingen omdat jij vind dat het hoort bij de rol die jij jezelf hebt gegeven. Maar diep van binnen weet je dat jij jezelf niet blij maakt met de manier waarop jij de rol uitvoert. Maar omdat het zo hoort doe je het zo. Je weet dat je dit anders wil maar uitbreken maakt je angstig. Wat zou de wereld van je denken? Wat vinden ze van me als? Dat zijn de vragen waar jouw hoofd overuren mee draait. Je verzet je tegen je eigen intuïtie en je eigen innerlijke kracht. Tijd dus om naar je gevoel te gaan luisteren en je leven op jouw manier te gaan leven.

Als je dit hele verhaal gelezen hebt, kun je zien dat de rode draad die door dit verhaal loopt als volgt is: Ga leven op je eigen voorwaarden, en niet op de voorwaarden van anderen. Of omdat het zo hoort.

Je kunt stellen dat verkoudheidsklachten je letterlijk afsluiten van de mooiste geuren en smaken van het leven om je zo in te laten zien dat dit niet de manier van leven is waarop jij intens kan genieten van al het moois dat het leven je te bieden heeft.

Natuurlijk is het belangrijk dat je nooit medisch advies voorbij loopt als je ziek bent, maar deze info kan een mooie aanvulling zijn om je lichaam beter te gaan begrijpen. Waardoor je beter voor jezelf kunt gaan zorgen, signalen eerder gaat herkennen en wellicht een stukje minder vaak verkouden door het leven kunt gaan. 

 

 

 

bron: de sleutel tot zelfbevrijding

Terug naar blog
1 van 3

Populaire producten bij De kruidentante: