Welke olie gebruik je in een aroma diffuser ee ngeurolie of een etherische olie?

Welke olie gebruik je in een aroma diffuser?

De keuze is reuze, ik leg je daarom graag uit welke olie je nu het beste in je aroma diffuser kunt gebruiken. Op vrijwel elke hoek van de straat kun je tegenwoordig oliën kopen en het lijkt of elke winkel een andere naam hanteert voor hun olie. Etherische olie, essentiële olie en geurolie zijn namen die je vaak voorbij ziet komen. Misschien denk je olie is olie, maar dat is niet helemaal waar.

Het verschil tussen etherische olie en geurolie.

Het belangrijkste verschil zit hem in geurolie en etherische olie. Dit zijn namelijk totaal verschillende producten. Een etherische olie, wordt vaak ook essentiële olie genoemd. Beide namen worden door elkaar gebruikt. Essentiële olie is verbasterd Engels en komt van de Engelse benaming essential oil.

Etherische olie wordt gewonnen door stoomdestillatie van verse bladeren, bloemen of andere plantdelen van planten. Deze olie is dus 100% natuurlijk en zolang deze niet verdund is met alcohol is dit een 100% natuurzuivere etherische olie.

Een geurolie is een synthetische olie. Bij deze olie wordt de geur van een etherische olie nagemaakt door synthetische stofjes. Vaak zijn deze oliën op basis van alcohol en zit er in deze olie geen enkele werkzame stof uit de plant.

Vaak herken je het verschil in olie al aan de prijs, geuroliën zijn over het algemeen stukken goedkoper dan een etherische olie. Op de verpakking van de olie moet echter wel staan of het een geurolie of een etherische olie is. Vaak zijn dit de kleine lettertjes achterop de verpakking bij de ingrediënten waar dit vermeld wordt. Twijfel je? Dan heb je vaak te maken met een synthetische olie.

Welke olie is geschikt voor in een aroma diffuser?

Alleen zuivere etherische oliën zijn geschikt voor aromatherapie. Omdat deze oliën de heilzame en werkzame stoffen uit de plantdelen bevatten kunnen zij ingezet worden bij aromatherapie. Synthetische oliën doen niets voor je gezondheid en omdat zij geen stoffen uit plantdelen bevatten, verspreiden zij enkel een geurtje zonder werking. Sterker nog, je hersenen herkennen de synthetische geur, iets wat zelfs voor hoofdpijnklachten kan zorgen. Etherische oliën zijn gezonder, hebben een therapeutische, heilzame werking en ook altijd 100% vegan. Wil je weten hoe etherische oliën werken als we deze ruiken? Dat leg ik uit in deze blog over het limbische systeem.

Deze etherische oliën zijn dus geschikt voor gebruik in je aroma diffuser. Ze zorgen voor een aangenaam, natuurlijk aroma, hebben geen chemische en synthetische bestanddelen en zijn daarmee geschikt voor aromatisch gebruik.

Terug naar blog