De voordelen van groene klei masker.

De voordelen van groene klei masker.

Een groene klei masker biedt enorm veel voordelen voor de huid. Niet voor niets wordt het de koningin van de klei genoemd. Groene klei bevat een hoge concentratie montmorilloniet, dit is een zeer puur en heilzaam mineraal met behoorlijk wat voordelen voor je huid. Er zijn naast groene klei nog meer kleisoorten waar je maskers van kunt maken. Zo is er rode klei, witte klei en gele klei. Dit artikel gaat specifiek over de werking en de voordelen van groene klei.

De werking van een groene klei.

Groene klei staat vooral bekend om het reguleren van de talgproductie en het vermogen om de huid te kunnen ontgiften van schimmels en bacteriën. Het montmorilloniet speelt een belangrijke rol bij de regulatie van talgproductie, die heeft met name voordelen voor de vettere huid met eventueel puistjes en acné. De groene klei absorbeert overtollig talg en vuil terwijl het je poriën reinigt en verfijnt.

Door de aanwezigheid van vele andere mineralen en spoorelementen wordt je huid intensief gereinigd en verzorgd. Dit maakt dat elke huidtype baat heeft bij een masker van groene klei. Een masker van groene klei is niet alleen geschikt voor je gezicht, ook je voeten zullen enorm opknappen van een kleimasker. Het ontgiftende vermogen is ideaal toe te passen op je voetzolen en goed inzetbaar bij zweetvoeten.

Eigenschappen groene klei:

  • sterk reinigend: zuivert de huid
  • Ondersteunt alledaagse huidproblemen
  • Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid
  • Verjongt en verfrist de huid
  • Bij puistjes en acne
  • Werkt als een natuurlijke trekzalf

 

Groene klei masker maken.

Het maken van een groene klei masker is niet moeilijk. Je mengt 1 deel water met 1 deel groene klei poeder. Bekijk even de dikte en de hoeveelheid. Voor je voeten heb je waarschijnlijk wat meer masker nodig dan voor je gezicht. Het masker moet redelijk stevig maar smeerbaar zijn. Het moet niet van je gezicht aflopen, maar het moet ook niet binnen 3 minuten volledig uitgehard zijn. Je kunt de dikte aanpassen door langzaam wat water toe te voegen of juist wat meer kleipoeder.

Heerlijke combinaties voor een masker zijn o.a. Oranjebloesem hydrosol, rozenwater of witch hazel. Door te variëren in water, hydrolaat of hydrosol maak je steeds een masker met unieke eigenschappen die jouw huid op dat moment kan gebruiken.

Meng kleipoeder nooit in een metalen bak of met een metalen beker. Gebruik bij voorkeur een glazen schaaltje en een houten lepen om je masker klaar te maken. Klei regeert met metaal en verliest daardoor de kracht, zonde van alle goede ingrediënten als je deze al kwijt bent voor je het masker op je huid hebt zitten.

Laat het masker zitten tot het begint in te drogen. Laat het masker nooit volledig indrogen op je huid, dan kan het je huid teveel gaan uitdrogen. Zeker bij gebruik op je gezicht is dit niet wenselijk. Pas je groene leem therapeutisch toe kan het uitdrogen soms juist nuttig zijn, maar dit is op je gezicht nooit het geval. Een groene klei gezichtsmasker laat je max 10 minuten inwerken, tenzij dit dus eerder begint in te drogen. Verwijder het masker met water.

Na het masker kun je de huid verzorgen met een huidolie, balsem of crème.
Je kunt een kleimasker 2 keer per week gebruiken.

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen