Dit is wat je kunt merken van volle maan, en hoe je hiermee kunt omgaan.

Dit is wat je kunt merken van volle maan, en hoe je hiermee kunt omgaan.

Vroeger werd de maan gebruikt als een kompas om bijvoorbeeld gewassen te oogsten en te zaaien. Mensen keken naar de stand van de maan om het beste tijdstip van oogsten en zaaien te bepalen. Daarnaast is de maan verantwoordelijk voor eb en vloed. Het is daarom niet onwaarschijnlijk dat de maan ook invloed heeft op ons lichaam en emoties.

Volle maan is het toppunt in de maancyclus. De maan is een heldere grote bal aan de hemel, volledig gevuld en schijnt op volle kracht. Het is een hele actieve periode, die vaak gekenmerkt wordt door slapeloosheid, veel energie, emoties en uitbarstingen.

Slecht slapen tijdens volle maan.

Één van de meest gehoorde kenmerken van volle maan is slapeloosheid. Met volle maan slapen veel mensen slechter. Dit komt omdat de kracht van de maan groot is, de energie is hoog. Dit maakt dat je juist dingen wil afronden, nog net dat laatste sprintje wil trekken. Misschien snap je nu ook beter dat je slechter slaapt want om je heen barst het van de energie. Om tijdens volle maan wel je nachtrust te kunnen pakken is het een goed idee om voor je gaat slapen echt even de tijd te nemen om tot rust te komen. Wat rustige yoga oefeningen of een rustgevende meditatie doen vaak veel goeds. Ook kun je voetbad nemen met rustgevende etherische olie en wat Himalayazout of magnesiumvlokken.

Wat als je emoties de pan uit vliegen?

Merk je dat je rond volle maan wat emotioneler bent dan normaal? Dit komt doordat emoties in deze periode versterkt worden door de kracht van de maan. Dit geldt zowel voor positieve als negatieve emoties. Door de stand van de maan ten opzichte van de zon kan het ook voorkomen dat je een soort worsteling voelt tussen je gevoel en verstand. Dit kan je emotioneel en/of onzeker maken.

Om niet verstrengeld te raken in je emoties kan het helpen om je hoofd leeg te schrijven. Maak dit niet te ingewikkeld voor jezelf. Pak een schrift of notitieboek en schrijf alles op wat in je hoofd opkomt. Zonder hier gelijk allerlei conclusies uit te trekken, jezelf te veroordelen of bepaalde zaken gelijk te willen oplossen. Schrijf het op en laat het los.    

Een irritatiefactor? Blame it on the moon..

Jawel, ook het sneller geïrriteerd raken is iets waar je de maan invloed op heeft. Doordat volle maan dingen uitvergroot en versterkt, kan dat dopje van de tandpasta ineens reden zijn tot een flinke woordenwisselingen tussen jou en je partner. Frustraties en opgekropte gevoelens komen nu eenmaal sneller naar boven bij volle maan. Maar of dit nu het juiste moment is om gelijk erin te vliegen?

Beter wacht je even tot de ergste woede gezakt is. En je wat ruimte in je hoofd hebt om naast deze irritatie ook liefdevolle emoties opwekken. Want niet alleen je frustratie zal worden uitvergroot. Ook je liefde. En als uit liefde in alle rust een gesprek zal aangaan over je irritaties, heeft dit met volle maan juist de kans op een hele positieve goede afloop.

Do’s and dont’s tijdens volle maan.

Om het je makkelijk te maken heb ik een lijstje met do’s and dont’s gemaakt. Probeer eens uit wat het met je doet als je de do’s rond volle maan (extra) doet en de dont’s even links laat liggen.

Do’s bij volle maan:

  • Sociale uitjes met een positieve vibe
  • Vrijen
  • Even een eindsprintje trekken om deadlines/ doelen te halen
  • Je kristallen op te laden

Dont’s bij volle maan:

  • Proberen bij te slapen
  • Bomen en planten snoeien
  • Uitstellen
  • Teveel van jezelf vragen omdat je wellicht minder goed slaapt.

De energie van de volle maan van is ongeveer twee dagen voor, tot twee dagen na de volle maan het sterkst voelbaar. Ze worden ook wel ascentiesymptomen genoemd. Niet iedereen is even gevoelig voor de energie van volle maan. Het verschilt per persoon hoe gevoelig je bent en of je iets merkt van deze ascentiesymptomen. Volle maan en nieuwe maan zijn vaak wel de meest merkbare maanstanden. Deze zijn namelijk het hoogste en laagste energiepunt van de maan.

Terug naar blog

Reactie plaatsen