Waarom stopte ik, vrij abrupt, met mijn webshop?

Waarom stopte ik, vrij abrupt, met mijn webshop?

De webwinkel gaat dicht. Zo, dat is eruit…  Met deze woorden maakte ik een paar weken geleden via Instagram bekent dat ik stopte met de webshop. Deze beslissing zag niet iedereen aankomen. Waarom zou je in godsnaam stoppen met een webshop die best behoorlijk draait? Zonde om dit weg te gooien! Waarom, je doet het zo leuk! Dat waren reacties die ik veel in mijn DM-box kreeg.  

Onwijs fijne reacties die mijn hart vulde met liefde en me tegelijkertijd triggerde deze blog te schrijven.  

  

De webshop ging dicht omdat ik naar mijn gevoel luisterde. 

De enige reden om te stoppen met de webshop was mijn stresslevel. Ik merkte dit al voor de zomervakantie, maar ik dacht dat ik aan vakantie toe was. Even rust nemen, de accu bijladen en dan zou ik er weer tegenaan klappen. Toen ik na de zomervakantie vol tegenzin aan het werk ging, vroeg ik mezelf af waar ik nu eigenlijk mee bezig was. Binnen een paar dagen hoorde ik mezelf weer snauwen tegen de kinderen, zat ik met een koffie- infuus achter de laptop en creëerde ik bagger slechte content. Vervolgens sliep ik slecht, want ja, ik had alleen maar rotzooi gepubliceerd en ik dit merkte ik aan de verkoop.  

Mijn beste omzetten komen altijd voort uit flow, als iets goed voelt en mijn energie er goed in zit verkoop ik goed. Ik zweer dat ik zelfs broodjes poep kan verkopen als ik zelf geloof dat dit lekker is en ik energie krijg van die broodjes. Het heeft heel lang geduurd voor ik snapte hoe dit werkte, maar sinds ik me de laatste tijd meer verdiept heb in mijn persoonlijke ontwikkeling weet ik dat ik mag vertrouwen op mijn onderbuik. Krijg ik ergens energie van en ben ik al begonnen voor ik bedacht heb hoe ik iets ga doen? Ga dan maar aan de kant, want dan ga ik vlammen. Het tegenovergestelde is ook waar. Voel ik iets niet (meer), komt er niks uit mijn handen. Dan kan ik er beter mee kappen, want dan is het klaar. En dat is wat er gebeurd is met de webshop.  

Blijkbaar is de shop niet mijn pad, niet dat waar ik verder mee moet gaan. Dus trok ik de stekker eruit en kreeg ik gelijk de bevestiging dat dit de juiste beslissing is geweest. Want binnen 4 dagen verkocht ik bijna de hele voorraad uit en kwam het energieke gevoel terug in mijn lijf. Ik ging beter slapen, kreeg een helderder hoofd en minder lichamelijke pijntjes. Voor mij de bevestiging dat dit de enige juiste beslissing is geweest.  

 

Veel ondernemers hebben stress. 

Buiten de liefdevolle reacties dat het jammer was dat de webshop stopte, kwamen er ook mooie reacties van mede-ondernemers. Hoe dapper, krachtig en gedurfd deze beslissing was. Dit leidde tot prachtige, soms emotionele, gesprekken over ondernemen op je eigen voorwaarden. Het lijkt altijd dat ondernemers vrij zijn om te doen en laten wat ze zelfs willen, maar de realiteit is echt anders. Veel ondernemers hebben amper vrije tijd, werken zich een slag in de rondte, staan 24/7 aan en hebben onwijs veel stressgerelateerde klachten.  

Deze gesprekken hebben me geraakt en bewust gemaakt van het feit dat lang niet iedereen doet wat hij/ zij graag zou willen doen. De laatste jaren heb ik veel geïnvesteerd in mijn persoonlijke ontwikkeling, mijn gezondheid en lifestyle. Deze investeringen hebben me krachtiger gemaakt en ik heb mezelf leren kennen en begrijpen. En misschien nog belangrijker ik ben gaan handelen naar de kennis die ik over mezelf heb.   

 

De toekomst van De Kruidentante. 

Toen ik besloot de shop te sluiten, wist ik dat De Kruidentante zou blijven bestaan. Een online magazine/ blog leek me altijd al een leuk idee. Na alle gesprekken van de afgelopen weken is het me enorm duidelijk geworden dat er behoefte is aan informatie en inspiratie over een bewuste lifestyle, ondernemen en moeder zijn. En dat ik, zonder dat ik me hier van bewust was, blijkbaar al bezig was met het delen hiervan. Nu is het absoluut niet mijn bedoeling om de influencer uit te gaan lopen hangen, maar ik vind het we onwijs leuk om mijn journey, lessen en inzichten met je te delen. 

Op social media is de ruimte voor verhalen vaak beperkt, dus ga ik mijn verhalen vertellen in de vorm van blogs. Waarbij ik het ook heel tof zou vinden om anderen aan het woord te laten. In de vorm van gastblogs, interviews of op welke andere manier dan ook. Ik geloof in de kracht van samenwerken en verbinden en dit wil ik dan ook graag met De Kruidentante gaan doen. En ik ga vooral voelen en ervaren waar deze uitdaging me gaat brengen, want ook hierbij weer ga ik luisteren naar mijn gevoel.  

Enne, voel jij nu dat je met mij wil samenwerken, neem dan gerust even contact met me op!  

Terug naar blog

Reactie plaatsen