Shop op thema

Welke olie gebruik je nu voor welke kwaal? Wat is de beste etherische olie om mee te starten? En welke olie is eigenlijk geschikt voor kinderen? Er komen vaak veel vragen om de hoek bij het gebruik van etherische olie. Om je te helpen met de keuze in olie, heb ik de olie voor je verdeeld in verschillende thema's. Dat maakt het gemakkelijker en keuze te maken. Natuurlijk kun je bij vragen altijd contact opnemen.

Populair bij De Kruidentante:

Waarvoor kun je etherische olie gebruiken?

Etherische olie is heel breed inzetbaar. Je kunt olie gebruiken voor lichamelijke kwaaltjes en ongemakken, maar ook om jezelf geestelijk te ondersteunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan emotionele situaties zoals rouw en verlies, maar ook depressie, angst en burn-out behoren tot de situaties die je kunt ondersteunen met etherische olie. Oliën vervangen echter nooit het advies van een arts of medicatie. In de medische disclaimer kun je hier alles over lezen.

Etherische olie kunnen een mooie ondersteuning zijn om jezelf weer lekker in je vel te voelen. De connectie die ons brein maakt met geur is uniek en al eeuwenoud. Door allerlei technische snufjes van tegenwoordig is ons brein minder getraind om te werken met geuren, maar deze werking is zeker niet verloren. Nog steeds wordt de werking van etherische olie ingezet om ons te ontspannen, te activeren of bepaalde symptomen en kwalen te verlichten. Dit wordt ook wel aromatherapie genoemd.

De diverse thema's op deze pagina verdelen de producten van De Kruidentante onder in populaire thema's waar vaak etherische olie voor wordt ingezet. Voel bij de oliën vooral aan je onderbuikgevoel of deze olie jou gaat helpen. Je intuïtie vertelt je vaak veel meer dan jij wil horen.