Etherische oliën

Er zijn veel soorten etherische olie. Elke olie heeft zijn unieke eigenschappen. Het assortiment bestaat uit enkelvoudige oliën en samengestelde oliën. Alle oliën in de webshop zijn 100% natuurzuiver. Vind je het moeilijk een keuze te maken welke essentiele olie die bij jou past? Het is ook mogelijk om per thema de oliën te bekijken.

Populaire etherische oliën:

Shop op thema

Ben je op zoek naar een etherische olie die ondersteunend werkt bij een bepaald thema in je leven? Zoals nachtrust, HSP of burn-out. Bekijk dan hier alle producten per thema.

Etherische olie per thema

Essentiële olie of Etherische olie?

De termen etherische olie en essentiele olie worden regelmatig door elkaar gebruikt. Maar is er eigenlijk een verschil? Nee, met beide termen wordt hetzelfde product bedoeld. Essentiële olie is een verbastering van de Engelse term Essential oil. Deze benaming is vernederlands naar essentiele olie. De officiële Nederlandse benaming is Etherische olie. Er is dus geen verschil tussen benamingen etherische olie en een essentiële olie. Wel bestaat er een groot kwaliteitsverschil onder de oliën. In deze webshop worden alleen 100% natuurzuivere essentiele oliën verkocht.

Waar moet je op letten bij een etherische olie kopen?

Voor je een etherische olie gaat kopen is het belangrijk dat je voor jezelf duidelijk hebt hoe je deze olie wil gaan gebruiken. Je kunt essentiële oliën namelijk verspreiden door de kamer met een diffuser, maar ook gebruiken in een massageolie, badolie of in huidverzorgingsproducten. Het is goed om jezelf vooraf te verdiepen in het gebruik van de etherische olie die jij graag wil. Zo weet je zeker of je de essentiële olie koopt die bij jouw wensen past. Ben je daarnaast ook heel bewust van de kracht van essentiële oliën. Doordat etherische olie zo geconcentreerd is, zijn de oliën verschrikkelijk krachtig. Gebruik een etherische olie daarom alleen uitwendig en altijd verdunt met een basisolie. Veiligheid is een belangrijk aspect bij het kopen van een etherische olie.